Zamknij
ZOBACZ

Dodaj komentarz

Magda Gessler wróciła w nasze rejony! Kuchenne rewolucje na Służewcu

Redakcja Haloursynow.pl Redakcja Haloursynow.pl 14:52, 03.12.2025 Aktualizacja: 13:35, 03.12.2025
1 TVN TVN

"Najgorszy barszcz w moim życiu", "kaczka gotowana 200 lat", "surowe placki". Magda Gessler nie zostawiła suchej nitki na jedzeniu w restauracji na Służewcu, tuż przy granicy Ursynowa. W najnowszych "Kuchennych Rewolucjach" TVN zobaczymy, jak królowa polskiej gastronomii ratuje białoruskie małżeństwo, które po ucieczce z Mińska próbuje na nowo ułożyć sobie życie w Warszawie.

Lokal o enigmatycznej nazwie 2020, położony przy torze wyścigów konnych na Służewcu, prowadzą Olga i Wasyl - małżeństwo, które w 2020 roku musiało błyskawicznie uciekać z Białorusi po wyborach prezydenckich.

W dwudziestym roku po wyborach tam mieliśmy problemy, bo byliśmy nie na stronie prezydenta

- opowiada Wasyl.

Mówili, że jeszcze tam dzień, dwa, trzy i już nie wyjedziemy

- dodaje Olga, wyjaśniając dlaczego postanowili zostawić wszystko i wsiąść do samochodu.

Dramat w kuchni!

W Polsce małżeństwo postawiło na to, co znało najlepiej - gastronomię. Niestety, ich kuchnia podlaska-białoruska okazała się katastrofą w oczach Magdy Gessler.

Nie czuć buraków. Są przegotowane. Tragedia! Najgorszy barszcz w moim życiu! Kaczka była gotowana 200 lat

- grzmiała restauratorka, kosztując kolejnych dań kuchni bistro 2020.

Właściciele byli załamani. - To rani nasze wnętrze - mówili.

Magda Gessler szybko zrozumiała, w czym problem. Właściciele nie chcieli oddać kuchni we władanie kucharza Jarosława. Gdy Jarosław przygotował rosół i barszcz według własnych przepisów, ocena była zupełnie inna:

- To jest dużo lepsze. Nie ma porównania. Dzień i noc. To jest naprawdę dobre - chwaliła Gessler.

Restauracja Galop zamiast 2020

Restauratorka postanowiła wykorzystać lokalizację przy torze wyścigów konnych na Służewcu. Restauracja znajduje się w nowoczesnym budynku Catalina, zaledwie paręset metrów od wjazdu na Wyścigi.

Tu będzie kuchnia "magdowa" angielska. Restauracja będzie się nazywała Galop

- ogłosiła.

W nowej karcie znalazły się brytyjskie Five O'Clock Tea z kanapkami, rosół grzybowy z makaronem z pudru z prawdziwków oraz symfonia cielęca. Magda Gessler całokowicie zmieniła wnętrze knajpy. Stało się ono kolorowe, przytulne.

Czy kucharzowi uda się sprostać zadaniu? Czy Magda Gessler zaliczy Kuchenne Rewolucje na Służewcu do udanych? O tym przekonamy się w czwartek, gdy TVN wyemituje odcinek z "2020" w roli głównej. Można już go obejrzeć na Playerze.

Kuchenne Rewolucje na Ursynowie. Udane i nieudane

To już kolejny raz, gdy Magda Gessler przeprowadza rewolucję w rejonie Ursynowa. Najbardziej spektakularnym sukcesem była gruzińska restauracja Gaumarjos w 2012 roku, która do dziś funkcjonuje i świeci przykładem innym uczestnikom programu. Gorzej poszło w 2016 roku z chorwacką Papaliną przy al. KEN, gdzie problemem był niesforny kucharz.

Jesienią 2023 roku Gessler odwiedziła legendarną Karpielówkę u zbiegu ul. Gandhi i Dereniowej na Ursynowie, którą przekształciła w Karczmę u Ceprów. Ta rewolucja miała wyjątkowo burzliwy przebieg.

- Ku**a takiego gnoju w życiu nie widziałam - mówiła wówczas restauratorka o stanie kuchni.

Niestety, pomimo początkowego wzrostu obrotów o 60 procent, lokal ostatecznie zamknął się w lipcu 2025 roku.

[ZT]28292[/ZT]

Dalszy ciąg materiału pod wideo ↓

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz (1)

PauloPaulo

0 0

Lepiej niech pani Magda trzyma się z daleka od Ursynowa. Wszyscy pamiętają, czym się skończyły "rewolucje" dla "Kąpielówki".

16:40, 03.12.2025
Wyświetl odpowiedzi:0
Odpowiedz

OSTATNIE KOMENTARZE

0%