Zamknij

"Ja pie....lę tę szopkę!" Czyli "Kuchenne Rewolucje" w Papalinie

22:57, 12.05.2016 Aktualizacja: 11:40, 13.05.2016
Skomentuj TVN TVN

Papalina to po chorwacku mała rybka. W "Kuchennych Rewolucjach" ursynowska restauracja "Papalina" nie wypłynęła jednak na szerokie wody. Już dawno Magdy Gessler nikt tak nie wyprowadził z równowagi jak młody i butny szef kuchni lokalu przy alei KEN.

To był jeden z najbardziej emocjonujących odcinków "Kuchennych Rewolucji". "Papalinę" zgłosił do nich nowy właściciel knajpy, który przejął biznes od swojego przyjaciela. Ekipa telewizyjna odwiedziła lokal w marcu, a w czwartek telewizja TVN wyemitowała pełen emocji program.

Magda Gessler narzekała na smak dań, które śmierdziały brudnym grillem. To co zobaczyła restauratorka w kuchni wprawiło ją w osłupienie. 

- Jest bardzo, bardzo, bardzo brudno. Pachnie starym tłuszczem - narzekała. Jeszcze gorsze wrażenie zrobił na niej szef kuchni, który stał się antybohaterem programu. 25-letni Marcin od początku z lekceważeniem podchodził do rewolucji i - zdaniem Magdy Gessler - rządził właścicielem i całą restauracją. 

- Jestem sobą i nie zważam na to czy będę lubiany, wisi mi to - rzucił przed kamerą pewny siebie kucharz. - Ja pier.... tę szopkę - stwierdził innym razem. Gdy 25-latek nie podporządkowywał się kolejnym zaleceniom prowadzącej program a dalsze losy rewolucji wisiały na włosku, Magda Gessler nie wytrzymała.

- Będziesz mógł się pochwalić, że wku...eś Gesslerową, to Ci się udało! - palnęła do butnego kucharza. 

Kolejne dni rewolucji zaowocowały zmianami w kolorystyce lokalu. Z białego, nudnego i sztywnego wnętrza udało się stworzyć kolorowe, pełne jaskrawych kolorów typowych dla Chorwacji. W kuchni nadal jednak panował chaos a ekipa wciąż miała braki - począwszy od nieprzygotowanych składników na kolację, po niewykonywanie poleceń restauratorki. Mimo to finałowa kolacja się udała a goście chwalili zarówno zmianę wnętrz jak i menu.

Podczas sprawdzających odwiedzin Magdy Gessler okazało się, że właścicielem restauracji wciąż rządzi narcystyczny kucharz. Już początek powtórnej wizyty zapowiadał katastrofę.

- Moja wizyta nie była tu potrzebna, chyba, że tylko dla reklamy. Zupa rybna jest taka jaka była. Gulasz jest suchy, moich kalmarów nie ma - stwierdziła zawiedziona restauratorka. A gdy podano jej homara w całości, potraktowała to jako faux pas. 

- Niestety Marek (właściciel) nie potrafi zapanować nad krnąbrnym szefem kuchni. Szkoda. Byłoby dużo smaczniej - skwitowała kilkudniowe rewolucje w "Papalinie" jej autorka, nie podpisując się pod zmianami.

Burza w sieci po programie

Po emisji "Kuchennych Rewolucji", na profilu społecznościowym restauracji "Papalina" zawrzało. Większość komentatorów była zdegustowana zachowaniem młodego kucharza.

- Kucharz straszny. Szkoda nawet komentować, ale najdziwniejsze że właściciel w ogóle nie reagował na butę kucharza. Zadziwiające. Porażka kompletna!

- Buta w dialogach z Panią Magdą przechodziła ludzkie pojęcie, słoma z butów na 2 metry! A akcja z homarem na koniec to gwóźdź do trumny dla tego gościa. 

Pojawiły się jednak nieliczne opinie chwalące kuchnię Marcina i oskarżające producentów programu o manipulację. Nie wpłynęło to jednak na całościową ocenę rewolucji. Wrażenie jest fatalne.

- Zrobiliście sobie straszną antyreklamę. Wielka szkoda. Wiadomo, że to telewizja - więc trzeba brać to wszystko z dystansem. Jednak wypadliście mocno nieciekawie. Dla mnie brud na kuchni nie do zaakceptowania niestety. Wątpię, żebym chciała wrócić - wolałabym tego nie oglądać szczerze mówiąc i być nieświadoma - napisała jedna z komentujących.

"Papalina" jest drugą ursynowską restauracją, w której Magda Gessler przeprowadziła swoje rewolucje. Ale pierwszą, w której się ona nie udała. Ciekawe czy właściciel nie żałuje dziś, że zaprosił kamery telewizyjne do swojego lokalu?

[ZT]6349[/ZT]

[ZT]5742[/ZT]

(Sławek Kińczyk)
Dalszy ciąg materiału pod wideo ↓

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(14)

MichałMichał

16 3

Ten kucharz kompletnie sie ośmieszył. Chamski. Znikoma wiedza. Jeśli oglądał siebie, to mu nie zazdroszcze - jeden wielki wstyd. Bufon do kwadratu

08:50, 13.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

JuliaJulia

15 3

Takie cuda tylko w Polsce, trzeba prosić kucharza o gotowanie :) btw on chyba na czymś jedzie, bo wątpię czy można na czysto tak pierdolić.

10:06, 13.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

MarekMarek

11 3

Ciekawe jak knajpa zbankrutuje przez niego - gdzie on(kucharz) teraz znajdzie pracę? Kto kogoś takiego zatrudni teraz/ zero wiedzy o kuchni, arogancki... porażka

10:51, 13.05.2016
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

AniaAnia

9 4

Teraz to go nikt nie zatrudni, kto oglądał program. Ale przecież "on jest sobą i mu to wisi". Ja nigdy bym go nie zatrudniła. Tylko czy on zdaje sobie sprawę z tego co zrobił i jak wypadł? Nie zakładam.

12:01, 13.05.2016

MorświnMorświn

9 12

Łykacie tę szopkę jakby to było naprawdę :D

12:29, 13.05.2016
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

AsiaAsia

2 1

A na niby ludzie by sie tak ośmieszali??? Papalina jest "spalona" na własne życzenie.. o całym tym kucharzyku nawet nie wspominam - Bufon :)

14:13, 05.07.2016

Paweł W-waPaweł W-wa

4 4

Dajcie mu podwyżkę, teraz wszyscy żądają podwyżek, deflację przecież mamy to się mu należy :)

12:46, 13.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

GregGreg

6 2

jak zobaczylem taki syf w kuchni w tej restauracji to już na pewno tam nie pojde, stracili stalego klienta....

13:34, 13.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

MakgajwerMakgajwer

11 2

Taki jest efekt jak właściciel nie zna się na gotowaniu. Druga kwestia z obserwacji i naszych knajpach: Polak malkontent narzeka na wszystko wkoło, ale jak coś dotyczy jego bezpośrednio jak np. dań w restauracji to przysłowiowa gęba w kubeł. Byłem wielokrotnie świadkiem niezadowolenia klientów w knajpach, o czym rozmawiali ze sobą przy stoliku a jak przyszedł kelner i zapytał czy wszystko ok to z uśmiechem odpowiadali, że tak. Ja do takich miejsc nie wracam jak coś mi nie pasi. Jak kawa jest lurą, za którą każą sobie zapłacić 10 i więcej złotych to mówię wprost aby kelner, kucharz właściciel przy mnie te pomyje wypił. Zacznijmy się szanować i nie tolerujmy takich zachowań czy też beznadziejnych dań.
Drugaą kwestią jest fakt, że w polskich lokalach w wiekszości pracują ludzie z przypadku, dla których jest to praca dorywcza lub sezonowa i mają to w głębokim poważaniu czy klient jest zadowolony, wróci czy nie bo za 2 m-ce już ich tu nie będzie.

13:36, 13.05.2016
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

Twój idolTwój idol

0 0

Jaka płaca taka praca tyle w tym temacie a z gastro widać miałaś wiele do czynienia. Jestem pewny że jesteś korpo szczurkiem zje*y cały dzień dostajesz i później przychodzisz do restauracji i masz się za wielkiego Pana . Chcesz dobra kawę za 10 zł? Na przyszłość zanim komentujesz kopnij się 3 razy w czoło

19:25, 21.02.2019

kocurkocur

14 12

Śmieszą mnie ludzie, którzy myślą że ta szopka przed kamerami jest na serio. Te kuchenne rewolucje są tak samo ustawiane i reżyserowane jak amerykański wrestling. Ale ciemna tłuszcza przed telewizorami się podnieca, oglądalność rośnie, wpływy z reklam też. A jakie emocje ;-)))

14:54, 13.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

lenalena

8 5

Bywałyśmy tak czasem z koleżanką, było smacznie fajnie klimatycznie... potem miałyśmy przerwę i wtedy podobno się pogorszyło. Byłam ciekawa tych Rewolucji i chciałyśmy tam znowu pójść , niestety po obejrzeniu programu chyba nam się definitywnie odechciało. Sprawdzimy gruzińską niedaleko :)

16:05, 13.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

IlonaIlona

8 11

Bzdura! Nie wierzcie w to!

17:47, 13.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

olpolp

6 4

co to w ogole za buc?? wywalic tego kucharzyne za zbity pysk, moze sie nauczy kultury oraz szacunku do pieniedzy i pracy

16:01, 14.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

jarojaro

6 4

brud -strach tam jeść bo można się otruć , a ten kucharz na zbity pysk bym go wyrzucił!!! i kopa dał w h....co by mu już nie wisiał hehe żal tego właściciela czy on jakis niepełnosprawny umysłowo jest??? masakra moja noga tam nie stanie

19:10, 14.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AdelinaAdelina

5 6

I właśnie dlatego gotuję sama i jadam w domu. Przynajmniej wiem co i w jakich warunkach powstało. I widocznie w domu lepiej bo moje dziecko w restauracji nic nie tknie. Jeśli już czasami z powodu jakiś uroczystości musimy się tam znaleźć. Tyle się nasłuchałam on płycie do zupy że dziękuję bardzo.

21:13, 14.05.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

ursurs

0 0

Do wojska z tym kucharzem!

19:26, 21.02.2019
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%