Klasyczne CV koncentruje się na wykształceniu. Jego główną zaletą jest czytelność i przejrzystość. Ze względu na swoją dawną popularność określa się go mianem klasycznego.
Najważniejsza część w klasycznym CV. Powinna zawierać:
Jeśli Twoje doświadczenie zawodowe - pełnione obowiązki oraz osiągnięcia korespondują z wymaganiami przedstawionymi w ofercie pracy, podkreśl to i wymień je jako pierwsze. Nie bój się pisać o swoich sukcesach i zadaniach. W ten sposób się wyróżnisz na tle konkurencji.
Napisz:
Pamiętaj o wpisaniu kompetencji podanych w ofercie pracy. Rekruterzy często odrzucają CV, które nie zawierają słów kluczowych. Dlatego zwróć na to szczególną uwagę.
Twoje pasje i hobby wiele mówią o Twojej osobowości. Warto opisać konkretne zainteresowania, np. czytanie kryminałów, zamiast zbyt ogólnikowego stwierdzenia: czytanie.
Klasyczny CV wzór sprawdzi się, kiedy istotną kwestią w pracy, do której aplikujesz, jest wykształcenie, np. w zawodach związanych z informatyką, prawem czy finansami. A także w sytuacji, w której nie ma się zbyt dużego doświadczenia. Format ten jest uniwersalny i można go używać przy aplikowaniu na różne stanowiska. Obecnie jednak wielu pracodawców jest zdania, że ta forma jest już nieco przestarzała.
Czy Magda Gessler dobiła Karpielówkę?
I bardzo dobrze Pani Magda pokazała Jak pseudo właściciel Pan M.kochanek właścicielki Pani D.B.doprowadzil do upadku restauracji Przecież to złodziej pijak ćpun narkoman ile ludzi zostało oszukanych A teraz nowy właściciel płacze a gdzie byli przez tyle lat że na to pozwalali ???Menager i jego ulubienica Pani MG pokazała jej miejsce a teraz oka pracuje w Bałkanach od Kuchni maskara szkoda tylko porządnej obsługi w tym lokalu ich się wytępilo a także dobrych kucharzy !!!Coś się kończy coś się zaczyna szkoda ale prawda jest taka że na biznesie i gastronomii trzeba się znać a niestety Pan Murzynowski nie zrobił nic żeby reklamować pozyskać normalnego menagera i uratować restauracje !!!Czas pokaże co dalej może wyciągną wnioski !
Stały klient
04:04, 2025-07-17
Czy Magda Gessler dobiła Karpielówkę?
Może znajdzie się wreszcie miejsce na porządną mięsno-warzywną kuchnię "keto" z dobrych bio produktów, bez skrobiowych niezdrowych dodatków. Nie ma takiej na Ursynowie a i w całej Warszawie ze świecą szukać.
Ola
22:56, 2025-07-16
Trzeci dzień bez wody na Imielinie. "Stoją i patrzą"
lubię to!
trzaskowski
21:10, 2025-07-16
Tak się zmieni biblioteka na Barwnej! Kiedy otwarcie?
A na Kabatach lokale spelniaja chociaz minimalne wymagania? Sanepid byl? Czy nadal kuchnia i kibel to jedno pomieszczenie uragajace ludzkiej godnosci?
Poludniowiec
21:00, 2025-07-16
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz