Lokal o enigmatycznej nazwie 2020, położony przy torze wyścigów konnych na Służewcu, prowadzą Olga i Wasyl - małżeństwo, które w 2020 roku musiało błyskawicznie uciekać z Białorusi po wyborach prezydenckich.
W dwudziestym roku po wyborach tam mieliśmy problemy, bo byliśmy nie na stronie prezydenta
- opowiada Wasyl.
Mówili, że jeszcze tam dzień, dwa, trzy i już nie wyjedziemy
- dodaje Olga, wyjaśniając dlaczego postanowili zostawić wszystko i wsiąść do samochodu.
W Polsce małżeństwo postawiło na to, co znało najlepiej - gastronomię. Niestety, ich kuchnia podlaska-białoruska okazała się katastrofą w oczach Magdy Gessler.
Nie czuć buraków. Są przegotowane. Tragedia! Najgorszy barszcz w moim życiu! Kaczka była gotowana 200 lat
- grzmiała restauratorka, kosztując kolejnych dań kuchni bistro 2020.
Właściciele byli załamani. - To rani nasze wnętrze - mówili.

Magda Gessler szybko zrozumiała, w czym problem. Właściciele nie chcieli oddać kuchni we władanie kucharza Jarosława. Gdy Jarosław przygotował rosół i barszcz według własnych przepisów, ocena była zupełnie inna:
- To jest dużo lepsze. Nie ma porównania. Dzień i noc. To jest naprawdę dobre - chwaliła Gessler.
Restauratorka postanowiła wykorzystać lokalizację przy torze wyścigów konnych na Służewcu. Restauracja znajduje się w nowoczesnym budynku Catalina, zaledwie paręset metrów od wjazdu na Wyścigi.
Tu będzie kuchnia "magdowa" angielska. Restauracja będzie się nazywała Galop
- ogłosiła.
W nowej karcie znalazły się brytyjskie Five O'Clock Tea z kanapkami, rosół grzybowy z makaronem z pudru z prawdziwków oraz symfonia cielęca. Magda Gessler całokowicie zmieniła wnętrze knajpy. Stało się ono kolorowe, przytulne.

Czy kucharzowi uda się sprostać zadaniu? Czy Magda Gessler zaliczy Kuchenne Rewolucje na Służewcu do udanych? O tym przekonamy się w czwartek, gdy TVN wyemituje odcinek z "2020" w roli głównej. Można już go obejrzeć na Playerze.
To już kolejny raz, gdy Magda Gessler przeprowadza rewolucję w rejonie Ursynowa. Najbardziej spektakularnym sukcesem była gruzińska restauracja Gaumarjos w 2012 roku, która do dziś funkcjonuje i świeci przykładem innym uczestnikom programu. Gorzej poszło w 2016 roku z chorwacką Papaliną przy al. KEN, gdzie problemem był niesforny kucharz.
Jesienią 2023 roku Gessler odwiedziła legendarną Karpielówkę u zbiegu ul. Gandhi i Dereniowej na Ursynowie, którą przekształciła w Karczmę u Ceprów. Ta rewolucja miała wyjątkowo burzliwy przebieg.
- Ku**a takiego gnoju w życiu nie widziałam - mówiła wówczas restauratorka o stanie kuchni.
Niestety, pomimo początkowego wzrostu obrotów o 60 procent, lokal ostatecznie zamknął się w lipcu 2025 roku.
[ZT]28292[/ZT]
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Nożownik z Dni Ursynowa 2025 trafił na obserwację
Byc może ma dobrego adwokata. Pytanie, czy sam sobie go zafundował, czy dobra rodzina kochajaca synka, którego nie umiała wychować na spokojnego obywatela. Drugie pytanie odnośnie dziewczyny, która tez jest winna bo było przyzwolenie na takie zachowanie
agnik
14:13, 2025-12-03
Zamiast bombek odblaski! Zadbaj o bezpieczeństwo
Może nie będzie szybkiej reakcji na zgłoszenia i szybkiego wykrywania wykroczeń drogowych (gdzie nie ma masy nielegalnych zaparkowanych aut), ale można sobie wziąć odblask?
KPR
13:34, 2025-12-03
Dom dla Młodych Mam na Ursynowie gotowy, ale pusty
A co mnie to obchodzi? bardziej martwi mnie to, że czekam na wizytę u lekarza 4 miesiąc i będę czekał jeszcze 3 o ile nie umrę wcześniej. Rząd odlepiony od rzeczywistości.
Q
13:01, 2025-12-03
Wielki kiermasz świąteczny na Kabatach!
No tak Kabaty...to zdrowy stan umysłu.
Aaaa
13:00, 2025-12-03