Upały wróciły, a na ochłodę najlepsze są lody. To wie każde dziecko i dorosły. Jaką ofertę mają ursynowskie lodziarnie? Z dużego grona na uwagę zasługują dwaj renomowani producenci lodów.
Lodziarnia IL CONO powstała w 2016 r. na Warszawskich Kabatach i była efektem zamiłowania właścicieli do dobrego, jakościowego jedzenia oraz świadomego odżywiania się. Wszystkie receptury opracowal sami w oparciu o doświadczenie przyjaciół z Włoch oraz pod mentorskim okiem technologa z kilkudziesięcioletnim doświadczeniem w produkcji lodów.
- Naszym motto było: smaczniej i zdrowiej… dlatego chcieliśmy pozostać wierni kilkusetletniej włoskiej tradycji, ale staraliśmy się odejść od przekonania ze lody muszą być bardzo słodkie i zawierać dużo cukru. Dzięki przeprowadzeniu wielu prób udało nam się stworzyć mieszankę o obniżonej zawartości cukru, co przekłada się na niepowtarzalny "lekki" smak oraz zmniejszenie spożywania cukru - mówią nam właściciele rozwijającej się sieci IL CONO.
[FOTORELACJA]2946[/FOTORELACJA]
Dzięki uwagom i inspiracjom klientów firma ciągle się rozwija i poszerza listę smaków m. in. o: wegańską czekoladę, słonecznik, czarny bez, chałwa i wiele innych.
- Zachęceni pozytywnymi opiniami - w tym roku lodziarnia na Kabatach również będzie otwarta cały rok. Już szykujemy pyszne zimowe niespodzianki! - zachęca IL CONO.
Rodzina IL CONO ciągle się powiększa i przybywa jej punktów - teraz każdy kto podziela ich filozofię i pasję do smacznych rzeczy może do nich dołączyć. Gdzie spróbujemy słynnych lodów IL CONO?
Kontakt: tel. 790 787 636, mail: lody@ilcono.pl, www.ilcono.pl
Drugą propozycją, nie mniej kuszącą, są lody z rzemieślniczej lodziarni "U LODZIARZY". Firma słynie z dużych porcji całkowicie naturalnych lodów, w bardzo bogatym wachlarzu smaków. Przebojem wdarła się na ursynowski rynek, otwierając w maju ubiegłego roku swój pierwszy, a w lipcu - drugi punkt.
Receptura, wg której na miejscu powstają lody, pochodzi z malowniczej wsi Charubin. To sekretny przepis babci Helenki, która prowadziła małą lodziarnię. Rodzinna firma stała się prawdziwą legendą, która przetrwała we wspomnieniach kolejnych pokoleń. Wiąże się z nią pewna historia.
- Wnuk babci Helenki odkrywając rodzinną historię natrafił na kuchenny przybornik z ukrytą packą, którą babcia Helenka nakładała swoje wyjątkowe lody. Okazało się, że packa kryła sekret w postaci zapisanej na niej receptury, co zachęciło wnuka do odtworzenia wyjątkowego smaku lodów - opowiada właścicielka ursynowskich lodziarni "U LODZIARZY".
Ostatnio do swojej oferty lodziarze wprowadzili czarne lody o smaku śmietanki i rafaello oraz palone masło ze słonecznikiem. Rekordy popularności bije od zeszłego roku słony karmel, a tegorocznym hitem bez wątpienia jest Bąbel Wafel - czyli gofry zwinięte w kształt rożka z lodami, bitą śmietaną, polewą i owocami.
Lodów od "U LODZIARZY" możecie spróbować - przez cały rok!
Kontakt: tel. 609 001 245, mail: homeseekers@wp.pl, www.ulodziarzy.pl
Burza, ulewa, grad. Po upale może zrobić się groźnie
"Zjawisko będzie miało miejsce od godz. 15 do północy". Od 15 do północy to ma być czas wystąpienia tego zjawiska, nie miejsce. Miejscem ma być Warszawa.
WCz
18:52, 2025-06-23
Kiedy kolejne odcinki parku nad POW? Znamy terminy
A gdzie bazarek?
agnik
18:26, 2025-06-23
Nowe fakty ws. nożownika z Ursynowa! Szukał kryjówki
"w charakterze świadka"? chyba powinna być wspólwinna skoro widziała nóż i dźgnięcie a nie zawiadomiła policji tylko razem z nim oddaliła się
agnik
17:54, 2025-06-23
Burza, ulewa, grad. Po upale może zrobić się groźnie
No cóż... Burze, wiatr i grad to zjawiska widziane po raz pierwszy w Polsce. Mówmy o tym maksymalnie głośno... Żałosne.
Paulo
16:24, 2025-06-23
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz