Zamknij
ZOBACZ:

Knajpa z "Kuchennych Rewolucji" zbankrutowała. Magda Gessler dobiła "Papalinę"?

15:16, 14.07.2016 Aktualizacja: 09:59, 15.07.2016
Skomentuj SK SK

Odcinek "Kuchennych Rewolucji" w ursynowskiej restauracji "Papalina" wzbudził ogromne emocje - głównie dzięki młodemu, butnemu kucharzowi, który za nic miał porady Magdy Gessler. Dziś restauracja nie przyjmuje już gości. Właśnie zbankrutowała.

- 12 lipca był ostatnim dniem funkcjonowania restauracji "Papalina". Pomimo dużego wsparcia, które od Was otrzymaliśmy i wysiłku całego zespołu, zdarzenia z ostatnich 3 miesięcy podważają sens istnienia restauracji w obecnym formacie - napisał właściciel restauracji na profilu "Papaliny". Kartka o tej samej treści wisi na drzwiach lokalu obok dużego ogłoszenia "Wynajmę lokal".

Renomowana niegdyś restauracja chorwacko-bośniacka zniknęła z rynku zaledwie w dwa miesiące po występie w "Kuchennych Rewolucjach" w telewizji TVN. Złe opinie o lokalu, które zaczęły się pojawiać już w ubiegłym roku po zmianie właścicieli, po emisji programu Magdy Gessler jeszcze się pogorszyły.

Butny kucharz i nieudana rewolucja

Do telewizyjnego show "Papalinę" zgłosił nowy właściciel knajpy, który przejął biznes od swojego przyjaciela. Ekipa telewizyjna odwiedziła lokal w marcu, a 12 maja telewizja TVN wyemitowała pełen emocji program. Magda Gessler narzekała na smak dań, które śmierdziały brudnym grillem. To co zobaczyła restauratorka w kuchni wprawiło ją w osłupienie. 

- Jest bardzo, bardzo, bardzo brudno. Pachnie starym tłuszczem - narzekała. Jeszcze gorsze wrażenie zrobił na niej szef kuchni, który stał się antybohaterem programu. 25-letni Marcin od początku z lekceważeniem podchodził do rewolucji i - zdaniem Magdy Gessler - rządził właścicielem i całą restauracją. 

- Jestem sobą i nie zważam na to czy będę lubiany, wisi mi to - rzucił przed kamerą pewny siebie kucharz. - Ja pier.... tę szopkę - stwierdził innym razem. Gdy 25-latek nie podporządkowywał się kolejnym zaleceniom prowadzącej program a dalsze losy rewolucji wisiały na włosku, Magda Gessler nie wytrzymała.

- Będziesz mógł się pochwalić, że wku...eś Gesslerową, to Ci się udało! - palnęła do butnego kucharza. Podczas sprawdzających odwiedzin Magdy Gessler okazało się, że właścicielem restauracji wciąż rządzi narcystyczny kucharz. Już początek powtórnej wizyty zapowiadał katastrofę.

- Moja wizyta nie była tu potrzebna, chyba, że tylko dla reklamy. Zupa rybna jest taka jaka była. Gulasz jest suchy, moich kalmarów nie ma - stwierdziła zawiedziona restauratorka. A gdy podano jej homara w całości, potraktowała to jako faux pas. - Niestety Marek (właściciel) nie potrafi zapanować nad krnąbrnym szefem kuchni. Szkoda. Byłoby dużo smaczniej - skwitowała kilkudniowe rewolucje w "Papalinie" jej autorka, nie podpisując się pod zmianami.

Burza po emisji programu i... pustki w "Papalinie"

Po emisji "Kuchennych Rewolucji" z udziałem ursynowskiej knajpy, stali bywalcy "Papaliny" zaczęli jej bronić. Inni mieszkańcy zapowiedzieli, że po ty co zobaczyli, ich noga tam nigdy nie stanie. 

Właściciel zarządził odwrót od niektórych zmian wprowadzonych przez Magdę Gessler - przywrócił kartę dań sprzed "Rewolucji". Starał się przekuć zarzuty wobec młodego, gniewnego kucharza w atut restauracji. To jednak nie wystarczyło do uratowania "Papaliny". W lokalu wciąż były pustki. Zabrakło dobrego zarządzania i smaku, z którego słynął dawny lokal.

- Naprawdę się poddaliście. Restauracja Chorwacka, szczycąca się owocami morza, a w niedzielę, w porę obiadową, nie ma dosłownie nic z karty? ma kalmarów, ośmiornicy, jagnięciny, lodów, barwnika do risotto..... nic nie ma. A to co było, to jakiś koszmar. Czarne risotto było białą paciają, bo barwnika zabrakło, bez smaku, bez połowy składników, za to z piaskiem w zębach, bo mule nie wypłukane.... To nie wina "Kuchennych rewolucji", tylko waszego niechciejstwa i niedbalstwa! - komentuje Karina, bywalczyni ursynowskiej restauracji.

[ZT]6041[/ZT]

[ZT]5742[/ZT]

(Redakcja haloursynow.pl)
Dalszy ciąg materiału pod wideo ↓

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(17)

debenekdebenek

6 2

Czy Karina to miła pani redaktora z HaloUrsynow? ;)

15:38, 14.07.2016
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

karinakarina

1 0

chciałabym być jakąkolwiek panią redaktor, ale pierwsze koty za płoty, skoro mnie zacytowali ;)

09:46, 22.08.2016

GG

12 1

O istnieniu restauracji nie przesądziły tylko braki poszczególnych pozycji ale również ceny wzięte z kosmosu. Na pierwszy rzut oka było widać, że jednodaniowy posiłek kosztował ok. 50-60 zł.

20:24, 14.07.2016
Odpowiedzi:2
Odpowiedz

mój nikmój nik

10 0

Ceny cenami, braki brakami...
Może to też trochę lokalizacja. Bo na pewno nie fakt, że to kuchnia bałkańska. W Al. KEN i przy Belgradzkiej są dwa lokale z jedzeniem chorwacko gruzińskim i świetnie się mają. Podobnie przeklęte miejsce to "barak" przy kebabie na Belgradzkiej... Czego tam nie było przez ostatnich 5 lat...sushi, wietnamczyk, dania domowe, kuchnia bałkańska...ciągle nowy szyld, tylko klientów nie ma.

09:31, 15.07.2016

FaziFazi

7 0

To prawda. Ceny z kosmosu. Właściciele knajp na Ursynowie myślą, że jak m2 mieszkania koszyuje 8-10 tys to mogą kosić klientów jak chcą. Ja wolę już pojechać do centrum.

18:01, 17.07.2016

polopolo

19 1

No i bardzo dobrze

08:33, 15.07.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

b0bb0b

32 3

Mi wystarczyło przez chwilę posłuchać tego pseudo szefa kuchni o ego większym od Giewontu. Przecież on nie ma pojęcia o gotowaniu tak samo bardzo jak o kulturze, a kompletny brak wiedzy i profesjonalizmu maskuje swoją bezczelnością. Gdyby właściciel miał choć odrobinę charakteru i godności osobistej to zwolniłby go dyscyplinarnie. Za syf w kuchni, nieposłuszeństwo i arogancję.

Prawda jest taka, że to właściciel jest winny sytuacji. Nie dość, że go pracownicy nie słuchają i nie szanują to jeszcze on sam nawet nie zadał sobie trudu aby sprawdzić jak smakują bałkańskie potrawy. Niech on lepiej otworzy warzywniak.

10:25, 15.07.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

goscgosc

27 2

Tego kucharza nikt już chyba w Polsce nie zatrudni

15:26, 15.07.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AdamAdam

27 2

I bardzo dobrze, winny beznadziejny szef. Moi znajomi i ja stwierdzilismy ze dopoki bedzie ten chamski kucharz tam to nawet nie sprawdzamy menu :-)

17:58, 15.07.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

FaziFazi

15 2

Byłem 2 razy i za każdym razem porażka. Ja nie będę płakał po nich.

18:00, 17.07.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

luke56luke56

21 0

Prawda jest taka: nowy właściciel zniszczył Papalinę. Pamiętam kucharza ze starej ekipy, wychodził do ludzi, z usmiechem mówił dzień dobry. Staff kelenrski i menadżerka pani Monika klasa.
Knajpa to nie tylko jedzenie, ale tworzenie atmosfer- ten nowy właściciel to jakaś pomyłka. Zniszczył naprawdę super knajpę.
Poprzedni właściciele pamiętam jak dbali o wiedzę staffu kelenerskiego- organizowano dla nich wyjazdy do Chorwacji na szkolenia. Naprawdę dbali o szczegóły. Ta ekipa urwała się z choinki.

Młodemu kucharzowi w stroju z orzełkiem na piersi (dumnie chodził w takim uniformie) życzę więcej pokory.

08:27, 21.07.2016
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

anty piździochanty piździoch

7 40

Było to dawno, ale gratulacje dla kucharza, że włochatej blond pi... powiedział NIE

18:56, 02.10.2017
Odpowiedzi:4
Odpowiedz

eloelo

11 3

anty pizdzioch ty i kucharz jestescie siebie warci h.......e

15:37, 17.05.2018

KOIETA KOIETA

13 2

Gratulujesz mu głodującego malucha i kolejek po zasiłek dla bezrobotnych ?
Zapłacił cenę na własne życzenie , to nie jest odpowiedzialny człowiek , ojciec. Miał szansę. Właściciel powinien go pozwać o straty.

16:03, 17.05.2018

riorio

8 1

koleżko czy ty czasem nie jesteś tym kucharzem...?

18:31, 29.10.2019

DosDos

1 0

Kogo?

07:45, 03.07.2021

KotWbutachKotWbutach

10 1

mam nadzieje ze ten z ''syf''z kuchni nie ma dziewczyny bo skoro kolo siebie w kuchni nie chce mu sie posprzatac to i w domu tez tak robi,

10:15, 27.06.2018
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

asas

14 1

Kucharz gówno wie, jest zarozumiały a głupi. Moze w MC donaldzie znajdzie robote.

16:15, 04.07.2018
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

vvvv

6 2

za głupi na MC donalda

18:30, 29.10.2019

PabloPablo

20 2

ciekawe gdzie ten pustak i pajac nazywający się kucharzem teraz pracuje, pytam bo chcę wiedzieć której knajpy nigdy w życiu nie odwiedzać

18:29, 29.10.2019
Odpowiedzi:1
Odpowiedz

znaFcaznaFca

8 0

Maestro kuchni Marcin Szkopek chyba dalej zadziera nosa, o dziwo, dalej zatrudniają jako szefa kuchni partacza, co nawet dobrego gulaszu zrobić nie potrafi. Wywalili go już z dwóch knajp, obecnie szefuje w Ambasadorze Smaku.

04:32, 30.10.2019

O qrva!O qrva!

13 2

Wypadało by tego pseudo kucharza wyj bać na zbity pysk i jeszcze go podać o poniekąd doprowadzenia restauracji do bankructwa,ten cały właściciel to dupa jakaś że nie potrafił zadbać o to by personel go słuchał,zresztą jak można by było słuchać takiego gościa co "srał ze strachu przed kuchennym bufonem" ?! Pewnie była by ta restauracja jeszcze gdyby zmienił się kucharz i tak to widzę !!!

11:15, 13.08.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

AlibabaAlibaba

10 3

A czego sie mozna spodziewac po "Szkopie" kucharzu i pedziu wlascicielu knajpy !

21:58, 16.12.2020
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

PolakPolak

0 1

Ciekawe co by powiedziała na setę i galeretę w pier.-..niku na Nowym Świecie u braciszka...?

23:10, 20.06.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

DominikDominik

2 0

Z takim burakiem z czerwonymi uszami nikt by nie wytrzymal

17:49, 29.07.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

Antoni11Antoni11

3 0

Kucharz dymie szefa albo odwrotnie

17:58, 29.07.2022
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%