Zamknij
ZOBACZ:

Ursynowska łąka na talerzu, czyli jak chcesz, to zjesz!

11:05, 16.08.2015
Skomentuj pixabay.com pixabay.com

Rosną na polach, łąkach, w lasach i są zupełnie za darmo! Do tego na Ursynowie jest ich pełno. Dzikie rośliny i kwiaty, bo o nich mowa, mogą wstrząsnąć kulinarnym światem niejednego smakosza. Wystarczy tylko wiedzieć, które są jadalne. Bo to, co dla jednych jest chwastem, dla innych może być... sałatką! Pyszną i zdrową!

Jeżeli w dalszym ciągu zieleninę kupujesz w sklepie i ze znużeniem patrzysz na kolejną paczkę rucoli, skorzystaj z naszych podpowiedzi i sprawdź, jak urozmaicić zwykły posiłek i zamienić go w kulinarną przygodę.

(Alicja Kowalska)
Dalszy ciąg materiału pod wideo ↓

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(1)

b0bb0b

0 0

Należałoby dodać, że surowe owoce jarzębiny są trujące. Przemrożenie lub gotowanie służy pozbyciu się tych substancji, więc gorzki smak to najmniejszy z problemów.

11:23, 20.08.2015
Odpowiedzi:0
Odpowiedz

0%