Od 10 lat bistro "Kucharek Sześć" karmi ursynowian smacznie i zdrowo. Od niedawna w menu restauracji znajdziemy nowe, przepyszne dania!
Bistro "Kucharek Sześć" przy ul. Dereniowej 6 już od 10 lat dobrze daje zjeść ursynowianom i nie tylko. Karmi dobrze, zdrowo i niedrogo. Potwierdzają to sami klienci, którzy rok w rok przyznają tej popularnej restauracji nagrody za najwyższą jakość w serwisach do zamawiania jedzenia.
Przypomnijmy, w ubiegłym roku "Kucharki" otrzymały ponownie złote korony od serwisu Pyszne.pl w kategorii "Kuchnia Polska", została też najlepszą restauracją serwisu w województwie mazowieckim. Z kolei w 2021 roku bistro zdobyło potrójną koronę - w kategoriach Kuchnia polska, TOP 5 w Polsce oraz TOP 5 na Mazowszu. To powód do dumy dla całego zespołu "Kucharek".
Lokal nie spoczywa jednak na laurach. Cały czas wprowadza nowości do swojego menu. W ostatnim czasie klienci znajdą w nim zupełnie nowe dania dietetyczne. Są to potrawy przygotowywane ze świeżych produktów, najczęściej gotowane lub pieczone z minimalną ilością tłuszczu, z dużą ilością warzyw, skomponowane specjalnie pod kątem osób dbających o linię i o zdrowie.
Dodajmy, że smakują wszystkim, nie tylko tym, którzy chcą być fit - sprawdziliśmy osobiście! Terrina z kurczaka w sosie marchewkowym z ziemniakami z pieca nadziewanymi szpinakiem i fetą? Schab ze śliwką w towarzystwie pieczonych ziemniaczków i marchewek z tymiankiem? Roladka drobiowa ze szpinakiem oraz pysznym ryżem z warzywami na żółto? Brzmi jak nazwy popisowych dań mistrzów kuchni! A takie właśnie potrawy możemy zamówić na miejscu, online i przez telefon w ursynowskim bistro "Kucharek Sześć".
[FOTORELACJA]5054[/FOTORELACJA]
Klienci doceniają "Kucharek Sześć" także za codziennie inne zestawy kuchni tradycyjnej - mielone, szaszłyk z indyka, kotlet drobiowy czy pyszny gulasz, a w niedzielę tradycyjny polski rosół. W każdym dniu tygodnia znajdziemy coś dla siebie. Bistro słynie też z bogatego menu dodatkowego - możemy wybrać ulubiony rodzaj mięsa z wybranymi dodatkami bądź tradycyjne dania mączne takie jak naleśniki, pierogi czy kluski. Ofertę uzupełniają bogate i pożywne śniadania serwowane od rana.