Zamknij

Nowa usługa na Ursynowie. Inne piekarnie niech się schowają!

Redakcja Haloursynow.plRedakcja Haloursynow.pl 09:53, 07.02.2025 Aktualizacja: 18:52, 07.02.2025
SK SK

Znana na Ursynowie piekarnia rzemieślnicza "Dobry chleb na zakwasie" wprowadziła nową usługę - dostawy świeżego zdrowego pieczywa bezpośrednio do domu. Zamówienie jest proste i szybkie, a pieczywo nieporównywalne z żadnym innym!

"Dobry chleb na zakwasie" to mała rzemieślnicza piekarnia prowadzona przez małżeństwo piekarzy z wieloletnim doświadczeniem. Na Ursynowie zdążyło zasłynąć z produkcji wysokiej jakości pieczywa. Właściciele podkreślają, że ich filozofia opiera się na wykorzystaniu naturalnych, prozdrowotnych składników oraz własnych, unikalnych receptur.

Nasze pieczywo wytwarzamy nie tylko z tradycyjnych mąk zbożowych, ale także z mąk kaszowych czy strączkowych. To efekt naszego bogatego doświadczenia piekarskiego

- mówi Agnieszka, współwłaścicielka piekarni przy ul. Dzwonniczej.

Zdrowy chleb prosto do domu!

Z nowym rokiem piekarnia uruchomiła innowacyjną usługę - dostawę świeżego chleba, upieczonego o poranku, prosto pod drzwi mieszkańców Ursynowa. To świetny sposób na korzystanie z dobrodziejstw prawdziwej lokalnej piekarni, w której nie używa się polepszaczy, dodatków i mieszanek piekarniczych. Chleb powstaje tam na podstawie własnych receptur z użyciem kilku naturalnych składników.

- Nasze dostawy to świetne rozwiązanie dla osób, które chcą mieć zawsze pod ręką świeży chleb, nie martwiąc się o jego przechowywanie - dodaje właścicielka piekarni z ul. Dzwonniczej.

Dostawy realizowane są od poniedziałku do piątku w godzinach 15-17, a w soboty 13-15. Proces zamawiania został maksymalnie uproszczony:

1. Klient składa zamówienie dzień wcześniej poprzez SMS na numer 536 836 699, podając imię, nazwisko, adres i datę dostawy.
2. Następnie dokonuje płatności przelewem na telefon.

Piekarnia potwierdza przyjęcie zamówienia oraz otrzymanie płatności, a następnie rozwozi zamówione pieczywo. Dla zamówień powyżej 100 zł dostawa jest bezpłatna.

Warto również zaznaczyć, że pieczywo z piekarni "Dobry chleb na zakwasie" doskonale nadaje się do mrożenia, zachowując swój smak i konsystencję po rozmrożeniu, a więc zamawiać można na kilka dni. To bardzo wygodna opcja!

Liczy się też bezpieczeństwo i komfort klientów

Obecnie dostawy realizowane są osobiście przez właścicieli piekarni. Takie podejście może być szczególnie docenione przez starsze osoby, które mogą czuć się bezpieczniej, gdy dostawę realizują znani im właściciele piekarni.

Do wyboru jest około 30 rodzajów pieczywa, nie każde dostępne codziennie. Chleby czy bułki żytnie, pszeniczne, owsiane, orkiszowe oraz - ewenement w Warszawie - pieczywo z mąki jęczmiennej. Charakteryzuje się ono niskim indeksem glikemicznym i niepowtarzalnym smakiem i aromatem.

Coś dobrego w piekarni "Dobry chleb na zakwasie" przy Dzwonniczej znajdą też miłośnicy słodkości. Chałka z tej piekarni po prostu rządzi! Są świetne drożdżówki, pieczone pączki czy doceniane przez klientów ciasteczka. Jest robiona miejscu bułka tarta w odmianach pszennej, żytniej, bezglutenowej oraz grzanki. Są też inspiracje włoskie - calzone, świeże ciasto na pizzę oraz bardzo zachwalana focaccia.

Nadal pyszny zdrowy chleb można kupić także stacjonarnie - piekarnia czynna jest od poniedziałku do piątku w godz. 6-18 lub do ostatniego okruszka, a w soboty od 6 do ok. 12-13. Mieści się przy ul. Dzwonniczej 3 (nowy budynek z białą elewacją), wejście od strony kościoła.

[ZT]24821[/ZT]

(PROMOCJA)
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
0%